Buitenland

Van jongs af aan was er al een interesse om in het buitenland te willen werken. Dat resulteerde in stages in het buitenland tijdens mijn opleiding. Ik werkte een half jaar op de poli, kraam en verloskamers in Australië en later ging ik als leerling verloskundige naar Togo in Afrika. Na mijn opleiding heb ik 2x 3 maanden voor Memisa in Somalië gewerkt. Hierna kwamen de kinderen. Toen ze klein waren heb ik nog een kort project in Pakistan gedaan. Inmiddels zijn mijn kinderen een stuk groter en is het weer mogelijk om voor korte of wat langere tijd in het buitenland te zijn.

Het verloskunde vak uitoefenen in het buitenland is altijd een feest van culturen die van elkaar leren.  Daarbij is het wereldwijd nodig om meer verloskundigen op te leiden zodat iedere vrouw kan bevallen met een getrainde vroedvrouw erbij, zodat moeder en kind sterfte wereldwijd worden teruggedrongen.

Ik heb naast 25 jaar ervaring in binnen en buitenland ook een 2 jarige docenten opleiding gedaan (1e grds) aan de VU in Amsterdam en een opleiding tot echoscopist aan de Fontys hogeschool in Eindhoven.