Ontstaan

Het ontstaan van MAD walks

In 2004, bij de eerste versie van deze site schreef Marieke het volgende:

Mijn naam is voluit:
Marie Antoinette Driessen.
In de loop der jaren zijn er geintjes geweest over de initialen van mijn naam: M.A.D., of  ‘mad’, het engelse ‘gek’.  Dit leek me een goede naam voor de wandelingen, hoewel er natuurlijk niets geks aan is.

Zo rond mijn 15e bedacht ik dat ik verloskundige wilde worden. Het was moeilijk om op de opleiding te komen en daardoor heb ik eerst de HBOV (verpleegkunde) af kunnen maken. Maar in 1992 is het uiteindelijk gelukt. Inmiddels heb ik mijn 12,5 jarig jubileum achter de rug en ik vind het nog steeds heerlijk om als verloskundige werkzaam te zijn!

Waarom dan MAD walks?

In 2003 is het idee ontstaan. Met het jongste kind nog aan de borst, bedacht ik hoe voor mij de toekomst eruit zou zien. Dat ik na mijn verlof weer ging werken was geen discussie. En dat dit in de verloskunde zou zijn ook niet.

Maar er was meer.
Nog nauwelijks hersteld droomde ik al weer van lange wandelingen maken. Ik vind het heerlijk om lekker naar buiten te gaan en vind het leuk om mensen te ontmoeten, écht te ontmoeten.
Van het één kwam het ander en ik bedacht vanuit mijn luie stoel, waar ik uren zat te voeden, hoe ik dat kon doen. Ik woon in een prachtige omgeving, dus ik moest nog meer bospaden gaan verkennen…, een eigen lunch mee in een picknick rugzak…., In mijn hoofd was het hele plan klaar terwijl ik nog amper het ene been voor het andere kon zetten.
Een jaar later was er een directe aanleiding om het plan – inmiddels een jaar verder en weer geheel hersteld – ten uitvoor te gaan brengen. Er was mogelijk een eerste klant en dan moest alles geregeld zijn.
Sinds medio 2004 is MAD walks in de lucht.

Het is heerlijk om mensen, tijdens een goed gesprek, van al het moois in de omgeving te laten genieten.

 

Update 2017.

Na nog vele uren in de verloskunde gewerkt te heben, oa in de kleinschalige verloskundige praktijk in Lunteren (www.tijdvoorverloskunde) werd het tijd om verder te gaan. Marieke heeft tijdens een sabbatical in 2016 besloten om verder te gaan met het begeleiden van mensen. Ze richt zich daarbij op meerdere doelgroepen:

  • allereerst met Madwalk op een ieder die behoefte heeft aan een luisterend oor en een kritische vraag. Dat kan van jong tot oud, van zakenvrouw tot huisman. Door haar eerdere werk is ze gewend om te gaan met alle soorten mensen in de maatschappij.
  • Om ook de jarenlange opgedane ervaring in het verloskundige vak te blijven benutten, richt zij zich op pas afgestudeerde verloskundigen. Die maken de eerste jaren in hun vak een pittige tijd door. Om er voor te zorgen dat zij op een goede manier hun vak in groeien – en niet zoals helaas regelmatig gebeurd, binnen een paar jaar afhaken – biedt zij aangepaste begeleiding.
  • Ze is beschikbaar voor verloskundige klussen in het buitenland. Eerder werkte zij in Australië, Togo, Somalië en Pakistan.
  • Mediation. Een vakgebied waar zij zich verder in aan het ontwikkelen is nadat ze in 2011 de basis opleiding met goed gevolg heeft afgerond.